2010.06.26. 19:06
DIY: a multifunkcionális befőttes üveg
Szeretem a befőttesüvegeket, nemcsak a spájzban lekvártárolónak, hanem mint multifunkcionális tároló is használom. Lisztnek (zéró molyveszély), szárazanyagnak, mert könnyen átlátható és jól mutatnak benne a tárgyak. Mivel elég trehány vagyok, ezért nekem tényleg fontos, hogy könnyen mindent megtaláljak, különben kaotikussá válik a konyhám. Így ez a veszély nem fenyeget :-) mindent átlátok, mindig tudom mi van itthon, és könnyen tisztítható. Néhány ötlet a felhasználásra:
a kupakok is fontosak, de ami benne van: gombok, cérnák, gyöngyök, az örök elkallódós dolgok...eddig..
fűszertartónak is kiváló, aromatartó, és könnyen ellenőrizheted a mennyiségeket:
a klasszikus spájzmegoldás, felcímkézve a lényeg:
és itthon: a cseresznyepolchoz van alulról megcsavarozva az üvegek fedele, és csak rácsavarom az üveget. Helytakarékos, és mutatós:-) szerintem :-) imádom, hogy nincsenek liszteszsákok, nincs moly, mindig tudom mennyi liszt van itthon (ötlet: Martha Stewart oldaláról jött anno)
klasszikus felhasználás szárazanyagnak: mivel napi használatban van a bab, amarant, köles, hajdina, lenmag és a többiek, ezért csak ez a megoldás jöhet számításba:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.