Néhány nap, és virágba borulnak az orgonabokrok. Itt az ideje,hogy megrendezzük az első kerti vacsorát :-)

Ezt az anyagot néhány éve készítettük, már nem jelent meg sehol, de tegnap megtaláltam.. Megosztom Veletek, próbáljátok ki, jobb időpont nem is lehet, mint a húsvét vagy a május elsejei pihenőnap :-)

Fotó és Styling: Szabó Erzsébet (tesóm) és Szabó Csilla (azaz én)

És végezetül jöjjenek a receptek:

Brie orgonás salátaágyon málnás vinaigrette-vel:

2 marék sóska, 2 marék spenót, 1 marék madárbegysaláta, 1 marék lila orgonavirág.

Málnás vinaigrette: fél csészényi olaj, 2 evőkanál méz, teáskanál dijoni mustár, 3 evőkanál bor-, vagy balzsamecet, 1 evőkanál citromlé, 1 pohármálna (friss/mirelit), só, bors. 
 

A vinaigrette-hez az alapanyagokat botmixerrel összeturmixoljuk, és mehet rá a firss salátalevelekre. Friss brie-t tálalunk hozzá.

Orgonakrémleves vaníliás habcsókkal:

1 liter 3,5-ös tej,1 vaníliarúd, 5 tojás, 30dkg cukor, 1 marék orgona, 1 kiskanál étkezési keményítő, 1 ampulla lila ételszínezék.

A tejet a vaníliarúddal tegyük fel forrni. A tojássárgájákat 15dkg cukorral, lila színezővel és a kiskanál étkezési keményítővel keverjük simára. A tojásfehérjéket 15dkg cukorral verjük keményre, és a forró tejbe kanállal kis felhőket formálva 1-1 percig mindkét oldalát főzzük keményre. Vegyük ki egy lapos tálcára. Ha az összeset  kifőztük, akkor kevés tejjel lazítsuk fel a tojássárgás-lila masszát, és öntsük a forró tejbe. 1 perc,és le is kapcsolhatjuk a tűzről. Mehet a hűtőbe, rátehetjük a felhőcskéket. Tálalás előtt szórjuk meg orgonaszirmokkal.

Csirkecombok orgonás sóburokban sütve, citromfüves fehér burgonyával:

6 csirkecomb, tengeri só, 3 marék orgonavirág, bors, 1 marék citromfű, 6db fehér burgonya, vaj. A csirkecombokat fűszerezzük be. A tengeri sóba keverjük az orgonavirágokat, és a vajjal bekent combokat ezzel fűszerezzük meg. A burgonyát helyezzük a sütőbe a combok mellé, apró vajdarabokat szórjunk rá, kevés sóval, borssal. Amikor a combok elkészültek, vegyük ki, a burgonyákat pedig a legvégén forgassuk meg apróra vágott citromfüves vajba.

Orgonapuding:

1 liter tej, 5 tojássárgája, vaníliarúd, 20 dkg cukor, lila ételszínező, 2 marék orgona, 4k étkezési keményítő.

A tejet a vaníliarúddal tegyük fel forrni. A cukrot, a tojássárgákat, az étkezési keményítőt és az ételszínezőt keverjük ki kevés tejjel. Amikor felforrt a tej, tegyük bele a tejbe a tojássárgás masszát egy marék orgonavirággal, és erős kavarás mellett főzzük sűrűre. A poharakba szórjunk a maradék orgonaszirmokat, egyenletesen elosztva. Öntsük bele a pudingot. Amint kihűlt, öntsük ki tányérra, szórjuk meg kevés orgonaszirommal, és tejszínhabbal tálaljuk. 
 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr852842119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása