Már hetek óta fel feljön a hambi téma...tegnap este 9kor érett meg a hangulat és az igény: Együnk hamburgert vacsorára!

Kellékek: hambizsömle, majonéz, mustár, kecsöp, húsgombóc(darált hús, tojás, zsemlemorzsa,só, bors), saláta, hagyma, uborka, sajt. 

Irány a jó kis tesco, hambizsömle (ok, nem néztem meg mennyi mindent tartalmaz a  tartósítószeren kívül, gondoltam, ebben az esetben jobb nem tudni...), uborka, saláta. A többi volt..

Szóval hambizsömle megkenve egy kis mustárral,hogy jó szottyos legyen. Volt darált húsom kiolvadva, így zsemlemorzsával, tojással,só-borssal húsgombócokat gyúrtam, irány bele a forró olajba. Addig felvágtam a hagymát, salátát, uborkát..Zsömle ketté, alul mustár, rá a saláta, hagyma, uborka, aztán sok kecsöp,húsgombóc, rá szintén kecsöp és uborka,rá sajt, tetejére majonéz. A húsgombóc alá-fölé kecsöp (sűrített paradicsom, kicsi só,sok méz, bors), jó sok, ez adja azt a jellegzetes 'ezt lehetetlen megenni,orrán-száján folyik' érzést,miközben majd' befalnád az egészet,olyan finom...legalábbis ez az volt...

megrendelés leadva: 'ehetnénk gyakrabban hamburgert vacsira, lehetne még benne hasábburgonya is'-mondta Tibi, aki igazán nem szokott az ételek fejlesztésébe beleszólni :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr332665553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása