2010.08.26. 09:56
Kakaós csiga forrón tálalva
Miután Tibi már sokadik napja kíván,majd vesz a tescoból kakaós csigát, elhatároztam, megcsinálom itthon, a sokkal tutibb kakaós csigát.
És persze sikerült is! Tegnap délután készültek el a csigák, a lakást isteni édes kakaó illat járta át...már nincs, pedig 2 tepsivel készült...
Az alkalom is adott volt, mert meglátogattak minket Panniék (tesóm,azaz Babnéni, de Tamara csak Panninak ejti :-))), azaz Tesóm, Deva és MicuMama, azaz MessziMama. Volt nagy haccacccáré, gyerekzsivaj, játék, őrjöngés :-)
Néhány pillanatkép és egy recept mára :-)
Kakaós csiga: 60 dkg finomliszt,5 dkg vaj, 1 tojás, 5 dkg cukor, kb 3 dl tej, 2dkg élesztő, csipet só
A kakaós tölteléknek: 10 dkg olvasztott vaj,kakaó és cukor.
Langyos tejbe keverj el 1 ek cukrot és az élesztőt. Meleg helyen hagyd felfutni, majd add hozzá a lisztet, tojást és a maradék tejet és az olvadt vajat. gyúrj belőle puha, egyenletes tésztát (kb 20 perc). Egy óráig pihentetve a duplájára kel. nyújts kb (vékony) 2 cm vastagra a tésztát, téglalap alakúra. kend meg jó bőven vajjal (jó bőven!), és szórd meg cukros-vaníliás kakaóval, szintén jó bőven. Tekerd fel az egészet, és vágd fel kb 2 cm vastag csigákra. vajjal kikent tepsibe tedd őket,kicsit távol egymástól,és hagyd még kelni kb 15 percig. Tedd a hideg sütőbe, majd 180 fokon süsd kb 20 percig, aztán vedd ki és langyos cukros tejjel jó bőven (álljon a redők között a tej) locsold meg. Tedd vissza 5-8 perce. ha kész tedd tányérokra és szórd meg (vaníliás) porcukorral. Mennyei, isteni, imádnivaló!! persze tejjel az igazi :-)))
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.