Mondhatnám hogy szotyizzuk szépre magunkat :-)

De tényleg! A napraforgómag az egyik legmagasabb E-vitamin forrás, amely köztudottan segít megőrizni sejtjeink vitalitását, kortalanságát, amelyből a külső szemlélő csak feszes bőrt, izmokat lát. Mint antoxidáns ráadásul szerepet játszik az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek, a vérkeringés, valamint a szívműködés egészségének megőrzésében..

Nem hiába Natalia Vodianova kedvenc csemegéje.

szotyizni jo.jpg

A kertbe gyerekekkel ültetett példányok kb 3-4 méter magasra is megnőttek, igazi napraforgó erdő volt, van nálunk.

Esténként, filmnézéshez, edzés után, előtt, remek csemege magában, pirítva, vagy halvának (darált naprafogó mézzel keverve) elkészítve.

Emlékszem még, amikor a kozmetikus megtiltotta, hogy olajos magvakat egyek, mert 'kipattogzik' a bőröm tőle...szerencsére nem hittem neki...csak 14 éves voltam, és hát ilyenkor előfordul, még ha száraz kenyeret rágcsáltam volna, akkor is...

Szóval itt az ideje begyűjteni a friss napraforgómagot, hogy legyen mit nassolni a téli estékre, vagy nappalokra!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr825563656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása