Mindig erről álmodoztam, hogy mekkora luxus is a frissen leszedett illatos és permet-műtrágyamentes paradicsom, paprika vagy bármilyen gyümölcs, zöldség. A  Culinaris csak ízetlen másolata, ami itt termett és amiket készítettem belőle. Ha visszaemlékszem a budapesti Fény utcai piac kínálatára és áraira, hát csak azt tudom mondani, bolond sok pénzt költöttem vegyszeres vacakokra...Kert híján remek termelői források vannak, nem jelenthet gondot...

termeny01.jpg

Lassan vége a nyárnak, kimaradt egy jó nagy falat a nyárból, ami a blogot illeti. Dúsan, élménygazdagon teltek a napok, és várhatóan az indiánnyárra is megfelelően előkészültünk programokkal :-)

termeny16.jpg

Próbálom csokrokba szedni a fotókat, sajnos sok élmény az emlékezetemben marad, mert, de mindegy is, itt az új fényképezőgép, megérkezett, édibédi cukorfalat, úgyhogy a hd videótól a full 42-szeres zoom-os fotókig bármit tudok készíteni :-)

Először bemutatom nektek, a mivel telt a nyár a kertben című fejezetet :-) sok zöldség, és sok gyümölcs, néha már-már elméretezve a mennyiségeket...

a május kedvence a lóbab (nem bab, hanem bükkönyféle) volt, természetesen a milliókiló zöldborsó mellett, amit minden reggel, vagyis hajnalban, kilopózva a kertbe csemegéztem, amolyan meditációként felfogva :-)

szóval ez a lóbab ment nyersen összepürézve olajjal fűszerekkel a piritósra, vagy babfasírtnak kisütve, pitába, zöldségekkel...emlékeimben örökké élni fog :-)

termeny03.jpg

Bogyósból sosem elég, fagyi, joghurt, süti, fagyasztva, szörpnek, nagyjából mind frissen fogyasztva, pár csomagot sikerült kimenekítenem a fagyasztóba, decemberre..

termeny04.jpg

Csak ajánlani tudom a falusi virágmagkeveréket, meg a mezei virág magkeveréket. az másodlagos, h az enyém itt csupa gaz lett, de az nem a cég hibája..

a kék búzavirág, hmmm élőben még szebbek voltak...

termeny05.jpg

Néhány szó a bébirépáról: oké, nem túl ööö felvidító tisztogatni, DE, a gyerekek imádják, nyersen , főzve, mindenhol keresik, h a bébirépa??ez pontosabban nem is bébirépa, csak ők nevezték el, ez hivatalos megszólításban gömbrépa akar lenni...

termeny06.jpg

A nyár slágere a sült zöldségek kapros-mentás-fokhagymás joghurtos öntettel...mára ez változott amúgy, így augusztus végére áttértünk a durván sok paradicsomos-bazsalikomos tésztára, kellemesen nyúlós sajttal a tetején...;-)

termeny07.jpg

A másik dzsolidzsóker a fagyi! meggy, zöldalma (zsenge zöldalma héjastól, azonnal citrommal cukorral, hogy megőrizze a színét), nyári körte, vanília, csoki, kávé, jaa és joghurtos citrom!

termeny08.jpg

A körömvirág meg szárításba, mert a téli krémek, olajok fontos alapanyaga lesz..így is rengeteget hagytam elnyílni, de van még...

termeny09.jpg

és a belőle készült mák-mandulaolajos körömvirágolaj, napozás utánra..

termeny11.jpg

igyekeztem kikerülni a téli kínai fokhagyma vásárlását, de ma már vannak kételyeim, elegendő lesz -e egész évre..amúgy nincs is szebb látvány, mint a földes fokhagyma...na jó van, de ez akkor is szép és illatos látvány, érzés..

termeny10.jpg

A mákbuli volt a kedvencem :-)Ivánnal bontottuk ki, rosszabbra számítottam, azt mondták megfúrja vmi bogár, de ezek egész jók voltak, és milyen finom illatú frissen!!

termeny12.jpgtermeny13.jpg

és a cukkini választék: sárga, csíkos, zöld, néha pöttyös, ahol keresztezték egymást :-))

szépek, jók, csak kicsit sok lett a 3 csomag cukkinimagból....jövőre sztem elég lesz kb minden színből 3 tő...

termeny14.jpg

és végül napjaink paradicsom befőzése, paprikakrém készítése..csak ajánlani tudom a kápia paprikát, a kaliforniai paprikát, és a sárga paradicsomot, amelynek a paradicsomleve egész viccesen nézett ki :-)

termeny15.jpg

nos, ennyit a növényekről, térjünk át az állatvilág és az emberszabásúak élményeire :-)

folyt. köv.!

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr274727964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igor1974 2012.08.23. 21:31:30

Ez de jó volt:-)

Kérünk még beszámolót, már hiányoltunk Titeket!

Fóra ( Szemem Tükrében ) 2012.09.01. 00:33:20

Guszta minden! Éhes is vagyok így éjfél után le kell mennem a képek láttán...ennnnniiii!
süti beállítások módosítása