Igazi szeptemberi 'program' a táborozás:-) gyerekekkel, kettecskén, mindegy, a lényeg a szabadban-szabadtűzön elv :-)

Köszönet, hogy megkaptuk néhány napra Belsőbáránd legkalandosabb helyszínét, egy omladozó házikót egy varázslatos kis kerttel. Felüdülés, kikapcsolódás, ésatöbbi ésatöbbi :-)

Kezdjük csak. A lényeg, hogy nem volt tűzhely, és volt tűzrakó sok tűzifával :-) nem is jöhetett volna ki jobban: mindent szabadlángon!

A tűz ereje felülmúlhatatlan, íze utánozhatatlan, élménye felejthetetlen :-)

Kint aludtunk a diófa alatt, pontosabban ott kezdtük, csak jött az eső, de sebaj, mert van egy fantasztikusan jó és nagy és kényelmes autónk, így mindannyian rezidenciát váltottunk, és irány az autó. Így volt ezzel Edward is, nagy termetét meleg bundájával kompenzálta, így már sakkoztunk testrészeink elhelyezésével a kocsiban, de legalább volt egy naaagy szőrős, folyton meleg párnánk :-))

Szóval a szabadtűz: minden elkészült, királyi lakomát csaptunk: volt hamuban sült kenyérlángos olívaolajjal, meleg gyógytea, pirítós fokhagymával, héjában sült krumpli és mézédes cékla (ezt ki kell próbálni, mert a cékla csak így adja ki a legjobb formáját, azaz ízét!!!!)

a gyerekek élvezték, Tibinek festenie kellett volna, de helyette megfázott (:-)), mi szedtünk friss őszibarackot, törtünk mogyorót és barackmagot, ettünk sültparadicsomot, viaskodtunk szomszédkutyával, és jól éreztük magunkat. Íme egy kis hangulatfoszlány millióegy képbe préselve :-)

és hogy meglegyen a recept is:

 
 

és végezetül záróakkordként egy reggeli pillanat, természetesen tábortűzzel,  mert folyamatosan csepergett az eső, így 'ébren' kellett tartani a tűzet. Aztán persze elfogyott a tűzifának való, így levontuk a következtetést jó ősember módjára: ha nincs tűz, nincs élelem, és akkor mehetünk is haza...:-))

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr443222300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása