Volt egyszer egy fasor...platánfák, akik megélték a 90 évet...védett fasor volt Hajdúböszörményben, a Rákóczi utcán.

Egy semmilyen utca, óriási fákkal, összeérő lombkoronával. Szép volt bejönni a városba, mert volt hangulata. Aztán tavaly (?) volt egy nagy vihar, és sok fa kidőlt, gyökerestől, köztük ezekből is..aztán elindult vmi...egyeseknek nyűg, másoknak veszély, megint másnak pénz, vagy nem tudni mi, de megjött a határozat, ki kell vágni mindet, EU-s támogatás, felújítás..

Értem én, meg minden. De ezt jobb helyeken úgy szokták, főleg hogy védett is, hogy a fák állapotát egyesével ellenőrzik, kezelési terv, rövid-hosszútávú, és annak megfelelően döntenek. Mint Európában, és nem mint Dél-Amerikában...

Sajnálom, sajnáltam ezeket a fákat. Hosszú életet éltek, nem volt méltó hozzájuk.. Az utcában sokan, köztük mi is, megsiratták. Mire mi hazamentünk, már elkezdték kivágni őket. Fájdalmas...hallani a láncfűrész és a roppanó ágak hangját, a madárfészkekben repülni nem, vagy alig tudó madarak ricsaját...hmmm...mást kívánt az érdek..

már nincs belőle..sivár az egész utca. Most látszik igazán, milyen jellegtelen, szegény, pusztuló a környék...

Csak remélni tudom, hogy ültetnek helyükbe újakat (mire az megnő..). 

A fák még gyászszalagot is kaptak, amitől még szomorúbb volt a látvány.

Néhány kép, csak hogy tudjátok...

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr783156914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bácsiszelet 2012.02.16. 18:27:20

Első osztáályos koromtól nyolcadikos koromig naponta legalább egyszer oda-vissza végigballagtam ezen a fasoron.
Első osztály végén egy osztálytársammal, aki szintén arra ment haza, azt a megbízást kaptuk, hogy a másnapi számtanórára számoljuk meg, hány fa van az utcában. Százegynéhányat olvastunk meg (105? 107?), de csak 100-at volt szabad beírni másnap az órán a füzetbe, mert akkor még nam tanultuk a százasátlépést :)

jszcst 2012.02.17. 18:17:11

@bácsiszelet: remélem ültetnek helyükbe fiatal fákat, ha már ezt ilyen csúnyán intézték...tényleg, ültettek azóta, nem tudod?

bácsiszelet 2012.02.17. 19:07:40

@jszcst: Ültettek, de csak pálcikákat:( Nagyon groteszk sétálni a körút felől, arról még lejt is az út, hát végiglátsz az úton Budapestig.

bácsiszelet 2012.02.17. 19:10:46

@jszcst: Egyébként én is úgy járok haza, mintha egy párhuzamos univerzumba utaznék:) Nem a fasor miatt, hanem az egész város miatt, ahogy van, mindenestül. Egy hangulatos, nagy, kerek ufó, ahol mindig történik valami, ami máshol elképzelhetetlen.

jszcst 2012.02.20. 20:06:25

@bácsiszelet: :-))ez tényleg így van! 'ami máshol elképzelhetetlen' :-)
süti beállítások módosítása