A makrobiotika az élet minden dimenziójára kiterjedő életmód. Már a régi nagyokosok, mint Arisztotelész, Hérodotosz, no meg a Biblia, a Tao Te King, Korán és a Bhagavad Gita is, ha más-más kifejezéssel is, de üzenetük azonos volt a makrobiotikával: 

Harmóniában élni a természettel, elfogadni egy egyszerű, kiegyensúlyozott étrendet és megélni a tevékeny öregkort. 

A makrobiotika jelenkori megnyilvánulása Japánból indult, de tudni kell, hogy az igazi makro figyelembe veszi a különböző éghajlati, földrajzi különbséget, nemek, korok, tevékenységek közötti változó szükségleteinket. (de szépen fogalmazok..)

Na de hogy gyorsabban haladjunk, (mert több fejezetben szeretném Veletek megismertetni a makrobiotika világát), egy egyszerű, bármikor-bárki megvalósítható reggeli testfrissítést szeretnék ajánlani, bemutatni:

Test-és arcledörzsölés gyömbérrel-gyömbér nélkül: 

Forralj fel egy lábosban vizet, majd forráspont előtt kapcsold le. Tegyél bele reszelt/őrölt gyömbért. Egy kis frottírtörölközőt (arcra méretezett, kicsit) mártsd bele, csavard ki, és  ezzel a jó forró vizes törölközővel alaposan dörzsöld át a talpadtól kezdve a fejed búbjáig. Jó erősen, lassan, többször belemártva, hogy kissé kipirosodjon a bőr. Ezzel frissül a vérkeringés, megtisztulnak a pólusok, ellenállóbb, rugalmasabb lesz a bőr, a méreganyagok könnyebben távoznak a szervezetedből. Ha eddig használtál testápolót, azt ennek a testledörzsölésnek a rendszeres használatával elfelejtheted! Bőrön páradús, sima, feszes lesz, és tökéletesen tiszta érzésed lesz! 

Ha nincs gyömbéred és kevés az időd, akkor is mindig szánj időt erre a kis rituáléra! Én elég gyakran szoktam azt csinálni, hogy csak megengedem a forró vizet, és belemártva a frottírtörölközőt, jó erősen átdörzsölöm a bőröm. Az arcbőr nagyon fontos, erre használhatsz külön kis törölközőt, a mindennapos használatra!

Forró víz belsőleg is!: ezt a receptet Tesóm mondta, amikor fordította a topmodellek titkos receptjeit: a mitől lesz hamvas a bőröd résznél ez szerepelt: minden nap testledörzsölök, és mellé iszok éhgyomorra egy pohár forró vizet. Hidratálja a bőrt, belülről is kitisztít. próbáld ki! Semmibe nem kerül. Már 1-2 hét "használata" után látni fogod az eredményt. És ez nem holmi Garnier reklámfogás :-)

Na megyek is, mert én itt csak prédikálok, és még semmit nem csináltam a mai napon... ej-ej... :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr902272388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fbb 2010.09.05. 08:43:25

Igen...ezt szerettem volna kérni...éjjel Robi többször is felsírt (jön a foga) és nehezebb volt visszaaludnom, így gondolkodtam és ez is eszembe jutott...ja és biztosan fogsz majd írni pár jó turmix receptet is, ami kicsit kisimítja a fejem...én ezt a forró víz ivást kis citromlével ismerem...csak langyosba...puszi

jszcst 2010.09.05. 08:57:00

jó reggelt Nektek!! szegény Robi! és Te :-) próbáld ki ezt, itt csak nagyon forró vízre van szükség, és szépen lassan, kortyonként idd meg! jönnek ám majd a turmixok is, csak még vennem kellene hozzávalókat, és hát elég lassan haladok. de most még a paprikakrém jön (előzetesbe), ja és van töksaláta receptem, még azt is ki akarom próbálni!puszi**

fbb 2010.09.05. 12:26:19

DEjó!!! A NAGYMAMÁM IS ÍGY CSINÁLTA...EGY KIS NOSZTALGIA... :)
VÁROM A TURMIXOKAT ÉS MEGPRÓBÁLOK VELETEK TARTANI! PUSZI!

fbb 2010.09.05. 13:22:19

@fbb: MÁRMINT A PAPRIKAKRÉMRE GONDOLTAM ...:))))
süti beállítások módosítása