A Bakony keleti részén helyezkedik el Bakonynána, tehát könnyen megközelíthető (mondjuk) Székesfehérvárról. Remek kirándulóhely, bográcsozó, pihenőhellyel, erdővel, tisztással és kalandos vízeséssel. A parkolóhelytől kb 2-3 km sétával elérhető a Római fürdő-nek nevezett pihenőhelyhez, amely egy vízeséshez vezet. A vízesés valójában több kisebb zúgó sorozatát jelenti, végül a víz egy sziklákkal szegélyezett medencébe zuhog, amely magasabb vízálláskor teljes szélességében kitölti a szoros alját. 

Mi kb 5 órát kirándultunk itt, felsétáltunk a hegyre, ahol az út mentén rengeteg szeder volt, aztán a vízhez érve elszabadult a kalandvágy -) Edward össze-vissza rohangált a sekély vízbe, -és mivel hétvégén voltunk és rengeteg bográcsozós-kirándulós csapattal-családdal-nem kis riodalmat okozva az ott pihenőknek, aztán Tamara vette a fejébe, ő áthágja a vízesést. Aztán hasonlóan kalandor anyjával el is indult a sziklákon le a mélybe :-) 

A víz jéghideg, a kövek csúszósak, az erdő hűvős, az út szeles, de rendkívül jó kirándulási lehetőség, lustábbak autóval is jól megközelíthetik. Habár a HM Erdőgazdasága szerint az erdőt látogatni tilos, azért elég sokat figyelmen kívül hagyták ezt az érdekes kijelentést :-)

és néhány kép az útról:

Az út első fele: a kirándulást Tesóm találta ki, és a helyet is ő fedezte fel, így mi csak mentünk utána, némi lemaradással. Megálltunk egy kis falu szélén, ahol bodzát szedtünk, és volt pisi meg minden, és Edward felfedezte a szélmalmot :-) Mivel ez egy olyan ritka valami, ami nagyobb nála és még mozog is, amikor észrevette e különös szerkezetet, jól megugatta, és elindult megtámadni,ahogy a kiskutyák félelmükben rátámadnak és megugatják Edwardot. Na de mi az, ami Edwardnál nagyobb? Hát a szélmalom :-))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr782265970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása