Megújulni tudni kell. Levetni régi gúnyánk, és teljesen mást magunkra ölteni. Vedleni, mint az állatok. De tényleg lehetséges ez? Képesek vagyunk egyszer, többször, magunkat átlépve és letépve megújulni? Vagy fizikai/pszichológiai képtelenség? Szerintem nem. Én mindig azt vallottam, egy nagy kosárban vannak az alaptulajdonságok, és az a jó, ha abból azt vesszük elő, amit az életciklusunk, élethelyzetünk megkíván. Tibi szerint nem így van. Szerinte mindenki egy kosár alaptulajdonsággal jön a világra, és CSAK abból tud válogatni. Akárhogy is van, megújulni tudni kell. De ahhoz ismerni kell önmagunkat, fel kell ismerni pontosan az előttünk álló szituációt. Akár párkapcsolat, akár saját magunk/egyéniségünk, akár munka, akár életmód. A rugalmasságát az ember soha nem veszítheti el. A legnagyobb rossz, ami történhet velünk, ha rugalmatlanná válunk. 

Szerintem a legfontosabb a saját egyéniségünk rugalmassága, mert ez hat ki mindenre. A következő szál, amit az egyéniségünk mozgat a párkapcsolat, aztán jöhet a többi: munka, stb..

Mert ha mi magunk tudunk változtatni a hozzáállásunkon, akkor elégedettek leszünk önmagunkkal, akkor már nem lesznek elvárásaink a másikkal szemben,és a párkapcsolatunk is 'működni fog'. 

Elvárások. Rengeteg probléma hátterében ez áll. Elvárásunk van a párunkkal szemben, a munkánkkal szemben, a diétánkkal szemben, a világgal szemben, az állammal szemben, a családunkkal, a barátainkkal szemben, és ha nem kapjuk meg, amit amúgy magunk kellene megadni önmagunknak, akkor elégedetlenek leszünk. Elégedettlenség= boldogtalanság=elvárások másokkal szemben. Persze magunkkal szemben engedékenyebbek, elnézőbbek vagyunk, de másokkal szemben, kíméletlenek. Nem elég figyelmes, nem elég kedves, nem elég romantikus, nem elég kihívó, nem elég karrierista és még sorolhatnám a végtelenségig....

Töröld ki a szótáradból az ELVÁRÁS szót. Nem, nem létezik ilyen. Nem lehetnek elvárásaid. mert mindenki különböző, mert magadtól kell boldognak lenned, és nem azért, mert teljesíti valaki az elvárásaidat. Ez nagyfokú önzésre és gyerekes jellemre vall. Kiszolgálják az 'igényeidet'. Nem. Szolgáld ki Te MAGAD. Tedd boldoggá magad, hogy aztán te is boldoggá tehess mást! Mert csak ez működik. Mert ha megújulsz, és változtatsz, akkor az bevonzza a másik változását is. Mert ez így működik. Egyszerű fizika. Akció, reakció. A vonzás törvénye. Mert tükör vagy. Neked kell változnod, és nem miattad kell változtatni. Nagy különbség. Újjászületés. Az egy ünnep. 

Hát ünnepeljünk (én már borozgatok itt egy ideje, egy mogyorós csoki és Tibi társaságában).

A csajok igazi nehézbombázók, a szám és a csajok örök!!!

Jó éjt Nektek:-)))

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr62253519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása