Nem használok balzsamot, meg készen vett pakolásokat.  Csak sampont, utána pedig vizes kézbe öntött kaméliamag olajjal kenem végig a nedves hajam. 

De néha szükségem van egy kis kényeztetésre. Főleg a hajamnak. Ezért készítem ezt a pakolást, ugyan nagyon ritkán, de most, hogy előkerült ez a régi recept, újra elkészítem.

Gyógynövényes hajfényesítő kence:

1 marék apróra vágott rozmaring, 1 marék kamilla, 1dl kókuszolaj, vagy jó minőségű olívaolaj/mandulaolaj/búzacsíraolaj/kaméliamagolaj. Az apróra vágott gyógynövényeket az olajjal együtt gőz fölött 30 percig melegítsd. Hagyd kihűlni, és tedd zárható edénybe. 1 hét után újra melegítsd fel, majd szűrd le, és még melegen a frissen mosott hajadra kend fel. Masszírozd be a kezeddel jó alaposan, és fésüld ki a hajad. Így még egyenletesebben fog beszívódni a tápanyag. Tekerd a hajad jó meleg frottír törölközőbe, és hagyd pihenni fél, egy órára. A végén alaposan, akár kétszer is mosd meg a hajad. Ha a végén almaecetes vízzel öblíted át a hajad, tuti lesz a hatás:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr512245006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása