jszcst 2010.05.02. 12:46

Felesleges dolgok 2

Tegnap voltunk Tibivel egy 'salátázóba'. Nem járunk ilyen helyekre, de  május egy lévén semmi nem volt nyitva, a hűtő meg elég üres volt...

Szóval olyan bio-egészséges hely üzenete volt... beértük volna egy falafeles szendviccsel, de persze semmi ilyen hely nem volt nyitva... 

Bementünk. Minden zöld, minden fekete, trendi, ahogy kell. Húsosat,tojásosat nem rendelek, mert nem láttam felnőni azt az állatot. Marad a saláta. Jó, legyen avokádós saláta. Kérek még egy tonhalas tésztát Tamarának. Tibi mexikói-chilis szendvicset kér. Jó, legyen még Tamarának egy gyerek gyümölcssaláta. Meg egy gyümölcslé. Ok.

Várunk. Megjön a gyümölcssaláta (650Ft): fél alma, fél körte és fél banán jó apróra vágva, kis tálkában. Nesze neked...

Megjön a salátám: jégsaláta, paradicsom, paprikakarika, és avokádó. Árra nem emlékszem, olyan ezer körül... íze borzalmas, tiszta vegyszer minden, az avokádó kőkemény, a zöldségek vegyszerszagúak. Mit is várunk áprilisban??

Megjön a tészta: a szag alapján Tamara fintorogva nem eszik belőle semmit. Az ipari majonéz szaga visz mindent. Persze jégsalátával.

Tibi szendvicsét nem kóstoltam, de Tamara csak abból evett. Legalább annak volt íze, csípős, chilis, gondolom hasonló minőségű összetevőkkel.

Lehet, hogy finnyásnak tűnök, de elgondolkodtam közben: ez már a vendéglátás netovábbja, a legegészségesebb helyek egyike. Az emberek is gondolják, na, ha itt eszek jó drágán vmit, akkor biztosan sokat tettem az egészségemért, és jobban fogok kinézni? Ettől várják az emberek??? 

Annyi pénzből, amennyit itt elköltöttünk, egy hétre veszek a családnak zöldséget, gyümölcsöt. Ok, nem primőr, drága, majdnem iparilag előállított pritamin paprikát és büdös paradicsomot, no meg kígyóuborkát, hanem idény zöldséget, gyümölcsöt. mert az töredék áron van, és még egy fokkal jobb is. Nem avokádót veszek, meg drága paradicsomot, hanem céklát, káposztát, zellert, répát. Meg almát. Ezek is biztos tele vannak mindenféle cuccal, de egy fokkal biztosan jobb, mint az üvegház alatt nevelt, iparifényen nevelt, ultravegyszeres zöldségek. Nincs a salátával semmi bajom, egész nyáron jöhet, frissen, tésztával, kuszkusszal, magában, amikor annak itt van az ideje. amikor a nénik 3 db salátáját elviszem a piacról, friss, illatos paradicsommal, teraszról szedett rukkolával, meg minden földi jóval :-)

Nem sok pénzből élünk, de mégis, valahogy mindig van otthon zöldség, gyümölcs, és nem értem azokat, akik szerint az egészséges élet drága, drága a zöldség,meg a gyümölcs, inkább veszek felvágottat, meg virslit, meg reggelre kakaóscsigát. Ezzel nekem nem lehet érvelni, mert tudom, h ki lehet kevés pénzből is hozni az egészséges 'étkeztetést'. 

Ok, húst hetente látunk, azt is csak amit a szüleim nevelnek, kb 20 tojást használunk el egy hónapban, és nem iszunk minden nap tejet, nem veszünk actimelt és gyümölcsös danone joghurtot, nincs otthon csokis parány, ropi, és üdítő, ja,és péksütemény sem, és vegyiárura is minimálisat költünk. Helyette inkább kigyűjtök 2 havonta egy homoktövis olajat, vagy avokádóolajat, veszek tengeri algát és barna rizst. Inkább csinálok fagyit drágábban, házi joghurtból áfonyával gyümölcsjoghurtot, és még sorolhatnám. Csak átcsoportosítok. Kihagyom a számomra felesleges dolgokat, és olyanokra költök, amire más azt mondja, áá, ez felesleges és drága.

Nem gyűjtök drágább mobiltelefonra, nem követem a divatot, nem gyűjtünk wellness hétvégére, hanem sétálunk egyet a Velencei-tó partján, nem járok kozmetikushoz, hanem otthon teszek fel egy pakolást, ami friss, és tényleg gyümölcssavakat tartalmaz, meg gyógynövényes, mert én szedtem és kevertem be. Ezekkel rengeteg pénzt lehet megspórolni. És nem csak a spórolás miatt. Ha lenne pénzem sem költenék ilyenekre. mert ezek tényleg felesleges és hatástalan, értéktelen dolgok. Ha sokkal több pénzem lenne, rendelnék friss szardíniát, vennék finom olívaolajat, és vennék egy házi mini malmot, hogy friss lisztet tudjak csinálni, és olajprés készüléket, hogy friss dió és mandulaolajat, meg napraforgó olajat tudjak készíteni. Nagy vágyak...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr431968361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása